2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Zalaegerszeg: 16o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Kétéves lett a Pénzmúzeum, különleges programmal készülnek az ünnepre

Wolfy | 2024. március 15. - 12:00
Kétéves lett a Pénzmúzeum, különleges programmal készülnek az ünnepre

Pilvax hangulatúvá alakul a múzeumi kávéház.

Kereken két éve, hogy megújult és új helyre költözött a Magyar Nemzeti Bank épületéből ismert egykori látogatóközpont: a Magyar Pénzmúzeumnak azóta az egykori Postapalota ad otthont. A kétéves évforduló kerek látogatószámot hozott, március elején a múzeum küszöbét átlépte a 200 ezredik látogató.

A MÚZEUM SZÜLETÉSNAPJÁT A NEMZETI ÜNNEPRE IS REFLEKTÁLÓ ESEMÉNYSOROZATTAL ÜNNEPLI.

Március 15-én a reformkor kerül a fókuszba. Ezen a napon jutalom jár azért, ha a látogatók – tisztelegve az 1848-49-es szabadságharc előtt – korhű ruhában érkeznek. Akinek nincs jelmeze, a kosztümös fotósarokban próbálhatja ki, hogy mutat korabeli ruhában. A Pénzmúzeum erre a napra Pilvax hangulatúvá varázsolja kávéházát, a gasztronómiai kínálat március 15-én a reformkor kedvenc süteményeivel, köztük Kossuth-kiflivel bővül. Az aulában érmebevizsgáló és -becslő stand várja a látogatókat.

MÁRCIUS 15-ÉN DEBÜTÁL A MÚZEUM ROBOTIKA FOGLALKOZÁSA,

ami mostantól hetente kétszer az általános iskolás diákokat vezeti be a programozás világába. Ma látható utoljára a Postapalota múltját felelevenítő időszaki kiállítás, amelynek falai között Bodó Péter kurátor kalauzolja a látogatókat. Természetesen a múzeum Panoráma terasza is várja a vendégeket, akik most a magasban a szerencsekereket is megpörgethetik.

A Krisztina körúti megújult épület képe az új 100 forintos emlékváltozatának előlapjára is rákerült, éppen ezért érdemes fizetéskor megnézni a kapott apró mindkét oldalát: könnyen lehet, hogy egy ilyen érméhez jutunk hozzá!

 Fotó: Wolfy