2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Kovács Ákos is elment a moziba...és vajon mit nézett meg?

Zimon András | 2024. március 17. - 18:00
Kovács Ákos is elment a moziba...és vajon mit nézett meg?

Kovács Ákos is megnézte az új Petőfi-filmet...

„Nem szeretem a kalandfilmeket. Nem bírom, ha egy filmben állandóan szól a zene” – írja Instagramján Kovács Ákos a Rákay-féle Petőfi-filmről, majd hirtelen egy erős „de”-vel folytatva kifejti, hogy ő „még ennyi energiát, ennyi munkát, erőfeszítést sűrítő magyar filmet” nem látott.

„Elképesztő színészeink vannak: Berettyán Nándor tökéletesen érzi a szerepét, Horváth Lajos Ottó és Jászberényi Gábor játéka nemzetközi rangú, de a relatíve kisebb szerepekben is remekelnek: Lukács Sándor puszta jelenléte is zseniális”

– írja a színészekről, majd a végére hagyja a Szendrey Júliát alakító Mosolygó Sárát, akinek az az érdeme, hogy Ákos „élemedett kora ellenére simán bele tudna szeretni”.

Szerinte: 

„a statisztéria, a jelmez, a berendezés ledöbbentő, a kép világszínvonalú, a hang egész egyszerűen brutális. Szól, mint az állat!”

Sőt, végül arra jut a filmelemzésben, hogy nem érdekli „a szarozás, a politikai frusztráció és a röhejes, pitiáner lepontozás az ájemdíbín”. „Szendrey Júliával együtt kérdezhetnénk a fanyalgóktól: »ti sosem álmodtok?«” – teszi fel a kérdést, majd megállapítja: „EZ. EGY. FILM.”

Szerencsére Ákos tudja mi a normális:

Fotó: Instagram