2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Trump szerint a Facebook az emberek ellensége

Tirex | 2024. március 19. - 11:00
Trump szerint a Facebook az emberek ellensége

A 77 éves politikus szerint a Facebook az emberek ellensége.

Donald Trump republikánus elnökjelölt a múlt héten 180 fokos fordulatot hajtott végre, már ami a TikTok betiltásával kapcsolatos álláspontját illeti. Ezzel párhuzamosan még hangosabban kezdte szidni a Facebookot, mondván a kínai platform amerikai betiltása csak Mark Zuckerberg cégének malmára hajtaná a vizet.

A 77 éves politikus azonban nem állt meg itt,

a Metát az amerikai nép ellenségének nevezte.

A CNN szerint, amit a 24.hu szemlézett, Joe Biden kihívója saját közösségi oldalán, a Truth Socialön kezdett bele csütörtökön a Facebook elleni támadássorozatba, amit később a CNBC vendégeként is folytatott. A politikus többek között jelezte, nem örülne a TikTok betiltásának, ugyanis az a Facebook malmára hajtaná a vizet.

Márpedig a Facebookot az emberek ellenségének tartom, a média nagy részével együtt

– mondta Trump hétfő reggel a CNBC-nek az amerikai piacok nyitása előtt. A tőzsdei befektetők fel is figyeltek Trump támadásaira: egy ponton a Meta részvényei körülbelül 5 százalékot estek hétfőn, így 2022 decembere óta a legmélyebb pontjukra kerültek. Ennek eredményeként a Meta piaci értéke több mint 60 milliárd dollárral csökkent Trump támadásainak csütörtök esti kezdete óta.

A politikus azóta haragszik a Facebookra, hogy a közösségi médiában kétéves eltiltást kapott a 2021. január 6-i Capitoliumnál zajló ostromra való felbujtás után.

A Meta 2023 februárjában visszaállította Trump Facebook- és Instagram-fiókját, azonban a 77 éves elnökjelölt szerint a tiltással súlyos hátrányba került a 2020-as amerikai elnökválasztás idején. Igaz, a rendelkezésre álló információk alapján 2016-os győzelmét épp a Cambridge Analytica botrányban feltárt közösségimédia-stratégia hozta el.

Kiemelt fotó: Facebook