2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Rákbetegségéről nyilatkozott Katalin hercegné

frisshirek.hu | 2024. március 23. - 13:15
Rákbetegségéről nyilatkozott Katalin hercegné

Februárban III. Károly királynál, a hercegné apósánál is rákot diagnosztizáltak.

Daganatos megbetegedéssel kezelik Katalin walesi hercegnét, Vilmos brit trónörökös feleségét. A hercegi pár várhatóan nem jelenik meg a királyi családdal húsvét vasárnapján.

Ezt a 42 éves hercegné maga jelentette be pénteken közzétett videóüzenetében. Katalin elmondta: januárban elvégzett hasüregi műtétje sikeres volt, de az utána elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy daganatos megbetegedésről van szó. Hozzátette: orvosai megelőző jellegű kemoterápiás kezelést javasoltak, a hercegné arról is beszélt, hogy kezelésének korai szakaszában van

– írja a magyarnarancs.hu.

Katalin hercegné arról is szót ejtett, hogy

a januári műtétje utáni felépülés időt vett igénybe, most a család megnyugtatása a legfontosabb.

A családnak most némi időre, térre és magánéletre van szüksége. A hercegné karácsony óta egyetlen hivatalos eseményen sem vett részt. A hercegi pár várhatóan nem jelenik meg a királyi családdal húsvét vasárnapján. A Kensington-palota közölte, hogy a hercegnéről készült videót szerdán vette fel a BBC produkciós részlege.

A Daily Mail információja szerint a hercegné keoterápiás kezelést kap. a kemoterápia célja a daganatos sejtek elpusztítása, amit gyakran alkalmaznak közvetlenül a rák kezelésére vagy annak érdekében, hogy a daganatot zsugorítsák műtét előtt. Katalin hercegné esetében ez a kezelés megelőző céllal történik, remélve, hogy ezzel megakadályozható a betegség kiújulása.

Kiemelt kép: Prince and Princess of Wales FB-oldal