2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Egymillió forint fölött egy budapesti téglalakás átlagos négyzetméterára

frisshirek.hu | 2024. március 24. - 10:00
Egymillió forint fölött egy budapesti téglalakás átlagos négyzetméterára

Több mint 2,5-szeres a különbség a legolcsóbb és a legdrágább budapesti kerület között.

A fővárosi lakáspiac áremelkedéssel indította az évet, az első két hónapban a téglalakások átlagos négyzetméterára már egymillió forint fölé emelkedett – közölte a Duna House.

A használt téglaépítésű lakások átlagos négyzetméterára a fővárosi kerületekben 558 ezer és 1,3 millió forint között volt az első két hónap tranzakciói alapján.

Az ingatlanközvetítő cég elemzése szerint használt téglalakásra átlagosan 56,5 millió forintot fordítottak a fővárosban ingatlant vásárlók, a kerületek többségében egy 40 négyzetméter körüli lakás megszerzéséhez 40 millió forint is elég lehetett az év első két hónapjában.

A Duna House kiemelte, hogy az árak annak ellenére emelkedtek a használt és az új lakások piacán a fővárosban 2023-ban, hogy enyhe volt a kereslet és alacsony a tranzakciószám.

Az elemzésből kiderült az is, hogy Budapest legmegfizethetőbb kerülete az idei évben eladott téglalakások adatai alapján a XIX. kerület (558 ezer forint/négyzetméter), míg a legmagasabb (1,3 millió forint/négyzetméter) az I. kerület.

Ez azt jelenti, hogy több mint 2,5-szeres a különbség a legolcsóbb és a legdrágább budapesti kerület átlagos négyzetméterára között.

Ahogy arról már írtunk, csak a múlt hónapban átlagosan 1,5 százalékkal drágultak a lakások.