2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Bombát találtak a siófoki Tescónál

frisshirek.hu | 2024. március 25. - 20:00
Bombát találtak a siófoki Tescónál

Fűnyírás közben találtak rá a második világháborús bombára a siófoki Tescónál, a hatóságok lezárták az érintett áruház parkolójának egy részét, valamint az autós forgalmat is érintik a lezárások.

Második világháborús robbanótestek kerültek elő a siófoki Tesco áruháznál, a tűzszerészi művelet idejére a rendőrség lezárta az áruház parkolójának egy részét – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs altisztje hétfő délután az MTI-vel.

Bólyi Bálint törzsőrmester elmondta: Siófokon – a Vak Bottyán utcai áruháznál – fűnyírás közben került elő egy feltételezett robbanótest.

A tűzszerész járőr a terület átvizsgálásakor több különböző kaliberű, második világháborús robbanótestet azonosított, a továbbiak felkutatása még tart.

A művelet idejére a rendőrség három parkolósávot elzárt a forgalom elől.

Az év elején Csepelen is találtak egy negyedtonnás második világháborús bombát. Mederkotrás közben bukkantak rá a 250 kilogrammos szovjet hídromboló légibombára a csepeli szabadkikötőben.

A bomba nem igényelt hatástalanítást, és mivel szállítható állapotban volt, azonnal meg is kezdték a kiemelését. Tavaly októberben pedig egy második világháborús magyar Messerschmitt Me 109 típusú vadászgép roncsait emelték ki a Balatonból.

Kiemelt kép: illusztráció; forrás:MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred FB-oldal