2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 24o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Putyin tudni akarja, ki rendelte meg a 137 halálos áldozatot követelő terrortámadást

Tirex | 2024. március 26. - 08:30
Putyin tudni akarja, ki  rendelte meg a 137 halálos áldozatot követelő terrortámadást

Vlagyimir Putyin hétfői beszédében elismerte, hogy az Iszlám Állam harcosai követték el a 137 halálos áldozattal járó moszkvai terrortámadást.

Az orosz elnök ugyanakkor azt is mondta, hogy a támadás a kijevi rezsim oroszellenes akciójának része volt. Putyin szerint már tudják, ki követte el a támadást, de azt még nem, hogy ki rendelte meg — írta meg a 444.

A Moszkva szélén, Krasznogorszkban lévő koncertteremben pénteken történt terrortámadás. A merénylet után 11 személyt őrizetbe vettek, közülük négyen közvetlenül is érintettek voltak a támadásban. Később kiderült, hogy mind a négyen külföldiek.

A támadást az Iszlám Állam vállalta magára, az orosz vezetés azonban az ukránokat gyanúsította.

Putyin szombat délutáni beszédében azt mondta, hogy a támadók Ukrajna felé próbáltak elmenekülni. Kijelentésére Volodimir Zelenszkij is reagált.

Az ukrán söpredéknek nevezte Putyint, és arról beszélt, hogy az orosz elnököt jobban érdekli, hogy Ukrajnára kenje a támadást, minthogy megnyugtassa saját állampolgárait.

Vasárnap délután az Iszlám Állam újabb videókat tett közzé a támadásról. Nem sokkal később az orosz hatóságok képeket közöltek a kihallgatásra szállított gyanúsítottakról.

A négy tádzsik férfi ellen vádat emeltek, életfogytig tartó szabadságvesztést kaphatnak. A bíróságon készült fotók alapján mindannyiukat összeverték és megkínozták a tárgyalás előtt.

Kiemelt fotó: MTI