2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Áfamentes sírmegváltást sürget az MSZP

frisshirek.hu | 2024. március 30. - 13:00
Áfamentes sírmegváltást sürget az MSZP

A sírmegváltás áfamentességét, illetve a rászorulóknak állami segítséget sürget Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő, pártigazgató.

A Facebookon szombaton közzétett videóban kifejtette: egy hozzátartozó elvesztése mindig fájdalmas, ám ezt sokszor még indokolatlanul tovább növeli, hogy aránytalanul nagy költségeket kell viselniük a magyar családoknak a temetkezéssel kapcsolatban. Ráadásul a sírmegváltásért, sír újra megváltásáért áfát is kell fizetni.

"Elfogadhatatlan, hogy ilyen helyzetben még áfafizetési kötelezettsége is legyen a magyar családoknak"

- mondta a baloldali politikus.

Hozzátette: hiába kért magyarázatot Varga Mihály pénzügyminisztertől, hogy mi szükség van még erre is, érdemi választ nem kapott, ezért folytatja a küzdelmet a temetkezéssel kapcsolatos áfa eltörléséért.

Az ellenzéki politikus azt javasolja: a magyar állam nyújtson segítséget a rászorulóknak 50 százalékban a sírmegváltáshoz, ahogy temetésnél az önkormányzatok nyújthatnak szociális támogatást.

„A magyar kormány intézkedjen, az Országgyűlés fogadja be ezeket a javaslatokat! Legalább ezen a téren tegyük könnyebbé a magyar családok helyzetét! Cselekvésre van szükség, nem okoskodásra! Ez nem pártpolitika vagy kampány kérdése”

- mondta Molnár Zsolt.

Kiemelt kép: Pixabay