2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Karácsony szerint Vitézy alatt bukott a Bubi, Vitézy szerint pont fordítva

frisshirek.hu | 2024. április 01. - 10:00
Karácsony szerint Vitézy alatt bukott a Bubi, Vitézy szerint pont fordítva

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Bubi kerékpármegosztó rendszer első, 2014-ben bevezetett változata megbukott, míg Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezetője szerint a rendszer megvalósítása akkoriban a legjobb elérhető technológiával történt.

A politikai nézeteltérés a Facebookon zajlott le, ahol mindkét fél húsvéti jókívánságokat is megfogalmazott.

A Telex szerint a vita a G7 cikkének megosztásával kezdődött, amely szerint a Bubi első verziója nem volt sikeres, azonban a 2019 utáni új rendszer már jobban teljesít. Karácsony Gergely ezt a cikket osztotta meg vasárnap a saját Facebook-oldalán. A cikk szerint az új Bubi bevezetése óta jelentősen megnőtt a szolgáltatás használata.

Vitézy Dávid, aki a Bubi első verziójának bevezetésekor a BKK vezetője volt, kritikával illette Karácsony posztját. Vitézy szerint

a Bubi megvalósítása a korábban elérhető legjobb technológiával történt, és számos kerülettel kellett megküzdeniük a parkolóhelyek miatt. Elismerte, hogy Tarlós István második ciklusában a BKK kevesebb figyelmet fordított a Bubira, mint kellett volna, de üdvözölte az új rendszer bevezetését és a bővítés szükségességét.

A politikai csatározás során Vitézy azt is megjegyezte, hogy Karácsony a húsvéti ünnepet is lejáratással tölti, és próbálja őt a politikai mocsárba rángatni. Karácsony válaszában kiemelte, hogy egy politikusnak tűrnie kell a kritikát, és Vitézy nem vele, hanem a tényekkel vitatkozik, amelyeket a G7 cikke támaszt alá.

Vitézy válaszában említést tett arról is, hogy már korábban is kapott alaptalan vádaskodásokat az előző főpolgármestertől, de jól bírja a kritikát. Azt is hozzátette, hogy Karácsony Gergely nem hajlandó vitázni, amíg ő vagy Szentkirályi Alexandra vissza nem lépnek a főpolgármester-jelöltségtől.

A kommentek között Karácsony Gergely jobbkeze, Balogh Samu is megszólalt, kiemelve Vitézy egy korábbi megjegyzését, miszerint a Bubi első verzióját az akkor elérhető legjobb technológiával valósították meg, annak ellenére, hogy a kerékpárok nehézkesen tekerhető katonai kerekei voltak.

A MOL Bubi rendszert még Tarlós István főpolgármestersége és Vitézy Dávid BKK-vezetése alatt hozták létre 2014-ben. A rendszer nem volt túl népszerű, ezért a koronavírus-járvány idején Karácsonyék lecserélték, és mostanra több kerékpár áll rendelkezésre, amelyeket nagyobb területen lehet használni.

Kiemelt kép: wikipedia.org