2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Közeledik a strandszezon, drágulnak a belépők

frisshirek.hu | 2024. április 01. - 14:00
Közeledik a strandszezon, drágulnak a belépők

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben a belépők ára 2024. január 8-tól 5–13 százalékkal emelkedett, ami jócskán alatta van a Központi Statisztikai Hivatal szerinti, átlagosan 17,6 százalékos 2023. évi inflációs rátának.

Várhatóan április vége körül használható lesz már a Gellért fürdő kültéri medencéje és a Palatinuson az élménymedence, majd május végétől június közepéig – az időjáráshoz igazodva – a többi strandmedence és a strandok is. A múlt évi szezon csúcsnapján több mint hétezer strandoló váltott jegyet a Palatinusra – írta a Világgazdaság.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben évek óta ütemezetten, az időjárás alapján mérlegelve nyitják meg a strandmedencéket, strandokat – nagyjából az április végétől június közepéig tartó időszakban.

Ezt a gyakorlatot követik ebben az évben is.

Addig is folyamatosan zajlanak a strandfelkészítési munkák: a medencék felújítása, tisztítása; az élményelemek és a csúszdák karbantartása; a kertek virágosítása.

Kiemelik, hogy nem a naptártól, sokkal inkább az időjárás meghatározta vendégforgalomtól függ, hogy mikor kezdődik a strandszezon, hiszen a megemelkedett energiaköltségek miatt is fontos a folyamatos üzemelés költségeit fedező, de inkább meghaladó bevétel.

Kiemelt kép: palatinusstrand.hu