2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

A mesterséges intelligencia már az ajtónkon kopogtat

frisshirek.hu | 2024. április 02. - 14:00
A mesterséges intelligencia már az ajtónkon kopogtat

Az OpenAI fejlesztése, a világot meghódító ChatGPT az eddigieknél jóval demokratikusabbá vált, mostantól egy jóval szélesebb kör kerülhet kapcsolatba a mesterséges intelligenciával.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a San Franciscó-i székhelyű OpenAI: április 1-jétől immár regisztráció és bejelentkezés nélkül is elérhetővé válik a ChatGPT, amelynek használatát eddig az említett feltételekhez kötötték.

A fintech.hu cikke szerint a regisztráció és a bejelentkezés eltörlése egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy minél szélesebb kört vonjanak be, aki használja a mesterséges intelligenciát, megismeri annak képességeit, és azon belül is a ChatGPT-t.

A fintech.hu szakportál azt is írja, hogy a vállalat ígérete szerint lépésről-lépésre vezeti be az új funkciót.

Az OpenAI azt is bejelentette, hogy ezzel párhuzamosan tartalmi óvintézkedéseket is bevezetnek, feltehetően a fiatalkorú felhasználókra tekintettel: például több kategóriára kiterjesztettek keresési és tartalomgenerálási blokádokat.

A 2022-ben bemutatott ChatGPT 2023-ban megdöntötte a leggyorsabban növekedő felhasználói bázis rekordját. Az érdeklődési csúcsát 2023 májusában érte el 1,8 milliárd látogatóval, de azóta folyamatosan csökkent a felhasználók száma.

Kiemelt kép: wikimedia.org