2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Így néz ki most a hatvanpusztai Orbán-birtok madártávlatból

frisshirek.hu | 2024. április 02. - 09:00
Így néz ki most a hatvanpusztai Orbán-birtok madártávlatból

Új pálmaház épült az Orbán-uradalom kellős közepén.

Nem először mutatja már be a hatvanpusztai Orbán-rezidencia építkezéseit a Gulyáságyú Média. A lap ezúttal légifelvételeket is közöl, miután munkatársuk elkísérhette Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt, aki a hétvégén egy kisrepülővel szállt át a közigazgatásilag Alcsútdobozhoz tartozó terület felett.

Korábban a HVG azt írta, a beruházás akár 10 milliárd forintba is kerülhet. A VSquare nevű oknyomozó portál pedig azt is tudni vélte, hogy Orbán Viktor már a hatvanpusztai birtokon tartja munkamegbeszéléseit.

Jelenleg az látszik, hogy a miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a nevén lévő egykori főúri kúria építkezése lényegében befejeződött és már csak a finomhangolás zajlik ott.

Madártávlatból is szembetűnő változás például, hogy november óta egy új pálmaház épült a birtokon. Korábban is volt egy ilyen funkciójú épület a kúria területén, ám most egy még impozánsabb és nagyobb épült fel a területen – mutat rá a Gulyáságyú Média.

A lap emlékeztet, három éve még „hektikusnak” írta le a hatvanpusztai építkezés dinamikáját a HVG, mégpedig azért, mert „a beruházó” csak ritkábban ér rá megtekinti, hogy haladnak a dolgok és gyakran komplett munkafolyamatokat kell megismételni. Ilyenkor „költségeket nem kímélve bontatnak vissza több hetes munkákat”. A lap forrása szerint például a birtok egyik épületén kétszer is újra kellett rakni a cserepeket, mert „a beruházó” elégedetlen volt.

Talán a fentiek magyarázhatják a kis pálmaház melletti, a földből idén márciusra kibújó új, nagyobb pálmaházat is – írja a Gulyáságyú Média.

Mostani látogatásukkor egyébként nagy volt a forgalom a birtokon: tizenegy gépkocsit számoltak meg a Mészáros Lőrinc szomszédos földjén át vezető, az Orbán-építkezést kiszolgáló magánúton, és legalább még egyszer ennyi parkolt a kúria hátsó részén. Ezen felül kerti munkásból is legalább nyolcat láttak az Orbán-ingatlan területén.

Felfedeztek egy újabb építkezést is: talán termény vagy gépek tárolására is használható egyfajta hangár épül éppen a birtok jobb hátsó traktusában, legalábbis a betonalap erre utal.

A Gulyáságyú Média légifelvétele itt is megnézhető:


Fotók: SK Fotó/Gulyáságyú Média