2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Nyolcmilliárdos okoserdő és mesepark épül Zalában

frisshirek.hu | 2024. április 02. - 18:00
Nyolcmilliárdos okoserdő és mesepark épül Zalában

Nettó 8 milliárd forintból létesül két látványosság Zalában. Az egyik „Misztikus erdő” néven fut, és nettó 3,9 milliárd forintba kerül, Eszteregnye-Obornak a helyszín.

A másik, a „Smart forest Interaktív Kaland- és Mesepark” nettó 3,8 milliárd forintból készül el, és Eszteregnyén lesz megtalálható – figyelt fel az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelenet értesítőre a 444.hu.

Az elsőt a Build It Mérnökiroda Zrt. kivitelezheti.

Nekik először egy 120 fős rendezvényhelyszínt, konferenciaközpontot kell felépíteniük konyhával és 60 fő befogadására alkalmas étteremmel, majd egy lombkoronasétányt kilátókkal, s a dokumentumok szerint a látogatói élményt virtuális elemekkel és eszközökkel fogják növelni; ezek szerint „a vezetett útvonallal épített erdei bázisokon, telepítetten működnek a virtuális élményt adó eszközök”.

Építeniük kell továbbá egy többszintes fogadóépületet, benne VR-univerzummal, a tetején 360 fokos kupolával, amely

„belső felületére vetítő rendszerrel, projektorokkal, egyedi térélményt tud nyújtani és alkalmas hologramos vetítésre is”.

Az okoserdő-beruházás második ütemében a Mermaid-Flash-FM-nek az erdei szállásokat kell kialakítania a telek hátsó részén az erdőben „egyedi, magas színvonalú, »design« erdei kabinokból”.

Összesen 30 apartman lesz, egyenként legalább négy fő számára, emellett ki kell alakítani 47 parkolót és 22 kerékpártárolót is.

Kiemelt kép: Facebook