2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Nem indul újra a választáson Miskolc polgármestere

frisshirek.hu | 2024. április 03. - 09:00
Nem indul újra a választáson Miskolc polgármestere

Az öt évvel ezelőtt az ellenzéki pártok támogatasával megválasztott Veres Pál állítólag egészségügyi okok miatt gondolta meg magát.

Hiába jelentette be már tavaly februárban, hogy újraindulna a miskolci polgármesteri székért Veres Pál, a borsodi megyeszékhely független, 2019-ben az ellenzéki pártok által támogatott polgármestere, most úgy tűnik, mégsem teszi ezt meg – erről először a Borsod24 írt, majd a Telex forrásai is megerősítették.

A borsodi lap szerint magánéleti és egészségügyi okok állhatnak Veres pálfordulása mögött, ugyanis a miskolci polgármester a közelmúltban többször hasonló indokkal vonult szabadságra, és szeretne több időt tölteni családjával.

Veres Pál visszavonulásának híre azért is meglepetés, mivel a polgármester a helyi közvélemény-kutatások szerint jó eséllyel 50 százalék feletti eredményt ért volna el a választáson.

A polgármester újraindulását népszerűsége ellenére nem támogatta az összes, 2019-ben még mögötte álló ellenzéki párt.

A DK és az LMP külön jelöltet jelentett be még 2021 novemberében Hegedűs Andrea személyében. A DK és Veres konfliktusa nem új keletű, korábban azt is a polgármester szemére vetették, hogy kuratóriumi tag lett a Miskolci Egyetem fenntartását átvevő közérdekű vagyonkezelő alapítványba. A kormánypártok rendszeresen Veresre hivatkozva bizonygatták, hogy nem csak kormánypárti politikusokat engednek be az alapítványi kuratóriumokba.

Az elmúlt hónapokban tovább folytatódott a Demokratikus Koalíció és Veres közti ellentét, így a párt helyi képviselői nem szavazták meg a város költségvetését – emlékeztet a Telex.

A DK a hírek szerint végül nem a korábban belengetett polgármesterjelöltjét, hanem Barkai László volt kórházvezetőt ajánlotta a többi ellenzéki párt figyelmébe, ők azonban nem lelkesedtek a vegyes megítélésű jelölt iránt. Egy másik lehetséges ellenzéki jelölt Simon Gábor ügyvéd, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője lehet.


Fotó: MTI