2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Új vezetőt kapnak Rogán Antal szuperkémei

frisshirek.hu | 2024. április 03. - 09:30
Új vezetőt kapnak Rogán Antal szuperkémei

Az Alkotmányvédelmi Hivatalból érkezik a Nemzeti Információs Központ új főigazgatója is.

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ (NIK) főigazgatója, akinek már az utódja is megvan – írja a hvg.hu. Erre utal, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága pénteken Hatala Andrea dandártábornokot, már mint a NIK főigazgató-jelöltjét hallgatja meg.

Ez azért különös, mert eddig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg arról, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó, szuper-titkosszolgálatként emlegetett Nemzeti Információs Központ élén változás lenne – írja a portál.

A parlamenti testület napirendi javaslata ezt ugyanakkor egyértelművé teszi, hiszen a törvény szerint a kinevezése előtt kell állást foglalnia a bizottságnak a főigazgatói tisztségre jelölt alkalmasságáról.

Kovács Zoltán András korábban ugyanúgy a polgári nemzetbiztonsági szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgató-helyettese volt, mint a posztjára jelölt Hatala Andrea, aki a korábbi országos rendőrfőkapitány, Hatala József lánya.

A hvg.hu emlékeztet arra is, hogy Kovács Zoltán András édesapja sem ismeretlen a közéletben. Kovács Árpád volt az Állami Számvevőszék, majd a Költségvetési Tanács elnöke, nemrég pedig Orbán Viktor stratégiai tanácsadó testületének tagja lett.

Fotó: YouTube / Országgyűlés